21 januari: Interkerkelijke viering in de Grote Kerk

Het is inmiddels een traditie te in Wageningen: de interkerkelijke viering aan het begin van de week van het Gebed voor de Eenheid in de maand januari. Ook in 2018 wordt het nieuwe jaar feestelijk gestart met deze middagdienst. Op zondagmiddag 21 januari 2018 komen tenminste negen Wageningse geloofsgemeenschappen uit KerkNet naar de Grote Kerk aan de Markt. Namens KerkNet leiden de Protestantse Gemeente te Wageningen, de Amazing Grace Parish en de Vineyardgemeente de viering.

_BW87131

‘Recht door zee’ is in 2018 het landelijke thema. Daarbij wordt verwezen naar de uittocht van het volk Israël uit Egypte, maar ook naar het recentere slavernijverleden in de Cariben. Ook nu bestaan nog allerlei vormen van slavenhandel, onderdrukking en verslaving. Door gebed en actie kunnen knellende ketenen worden stukgebroken. Daarover gaat het in de viering.

Vanwege het internationale karakter van Wageningen is de viering in het Engels en het Nederlands. Voor vertaling over en weer wordt gezorgd. Als schriftlezingen zijn gekozen Exodus 15:1-6 en 20-21 en Mattheüs 9:18-19 en 23-26. Muzikale ondersteuning wordt verleend door orgel, het Johanneskoor en een gelegenheidsensemble. Het collectedoel is tweeledig: bestrijding van de onkosten en – aansluitend bij het thema van de dienst – ondersteuning van de ‘International Justice Mission‘, een mensenrechtenorganisatie die zich inzet tegen moderne slavernij en mensenhandel. Na de viering is er ruim gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kopje koffie of thee. Ook is er allerhande informatie voorhanden over collecte, gebedsweek enz.

poster Goed genoeg jpeg (2)

Voor de kinderen van de basisschoolleeftijd is er een speciaal kinderprogramma. Het wordt verzorgd door Marieke Sleurink van kindertheater ‘Je bent een Parel’. Vriendjes en vriendinnetjes mogen mee, en uiteraard is het gratis. Vorig jaar was het kinderprogramma nog in de Hof van Wageningen, maar nu kunnen we terecht in de raadszaal van het Stadhuis. Voor de baby’s is er oppas in de Torenkamer van de Grote Kerk en de peuters worden opgevangen in de Immanuelkapel. De inloop is vanaf 14.30 uur.

Jan Kees Goud en Evert Kloosterboer zijn woensdagavond 17 januari  van 20.00 tot 22.00 uur en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur te horen over de Week van Gebed en de in het programma ‘Je weet niet wat je hoort’ van RTV Rijnstreek. Zij worden geïnterviewd door Ton van Rhoon. Het programma is ook terug te luisteren via de pagina ‘Uitzending gemist’ op de website van RTV Rijnstreek.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s