10 november: Literair concert Anne in de Arboretumkerk

Op zondag 10 november vindt in de Arboretumkerk om 10 uur een literair concert over Anne Zernike plaats, uitgevoerd door Sanne Terlouw en het Leonard Ensemble. Het literaire concert gaat over het leven van Anne Mankes-Zernicke,  de eerste vrouwelijke predikante van de Nederlandse Protestanten Bond. Behalve dat ze zich met een enorme kracht en doorzettingsvermogen staande wist te houden in een kerkelijke wereld die gedomineerd werd door mannen, is ze door haar beminnelijke en krachtige uitstraling van groot belang geweest voor de richting waarin de NPB zich in de vorige eeuw heeft ontwikkeld. Een richting waarin kunst en cultuur steeds belangrijker werd. literairconcert

In het programma worden de emoties die het leven van Anne Zernicke oproepen omgeven door muziek van onder andere Franz Schubert, Clara en Robert Schumann, Claude Debussy en Maurice Ravel. Muziek en tekst versterken elkaar wederzijds, ze zijn verweven en vormen een eenheid. Sanne vertelt en de muziek wordt gespeeld door het Leonard Ensemble, dat zijn naam ontleend aan de in 2016 gestorven Leonard Leutscher, pianist en inspirator van het Orion Ensemble. Het Leonard Ensemble bestaat uit Pauline Terlouw (viool), Carla Schrijner (cello) en Jan Willem Nelleke (piano). Het concert start om 10.00 uur.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s