12 november: Interkerkelijke bezinningsavond met thema ‘Verzoening’

Dinsdagavond 12 november a.s. bent u van harte uitgenodigd voor een interkerkelijke bezinning op het onderwerp ‘Verzoening”. De ondertitel is ‘Gooi de ballast overboord’.
Als christenen en mensen uit verschillende kerken en tradities gaan we vaak gebukt onder de last van wantrouwen, bitterheid en achterdocht. Aan de hand van Bijbelteksten en met Pater Kees Vlaming, Mill Hill, jarenlang werkzaam in de Congo, zullen we zoeken naar wegen van verzoening, naar wegen om dichter bij elkaar te komen en naar wegen om ruimte te scheppen voor de ander en voor de grootsheid van Gods Schepping.

Verzoening_Josefina_de_Vasconcellos

De avond, georganiseerd door de interkerkelijke Gödöllõ werkgroep is een eerste bezinning ter voorbereiding op de internationale Week van Gebed 2020 (19-26 januari 2020), met als thema ‘Buitengewoon’. Dit thema, voorgesteld door de christenen in Malta, verwijst naar de buitengewone vriendelijkheid die Paulus en zijn reisgenoten worden betoond door de eilandbewoners als ze vanwege slecht weer letterlijk stranden op Malta. In plaats van een belemmering was hun anders-zijn een bron van geestelijke verrijking.

De bezinningsavond is van 20.00 tot 22.00 uur in de Johanneskamer van de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat 17 te Wageningen. Vanaf 1930 uur staat de koffie en de thee klaar.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s