18 februari: Interkerkelijk gesprek met thema ‘Hoop’

Hoop

Hoop is het ding met veren dat nestelt in de ziel.” Dat schreef Emily Dickinson anderhalve eeuw geleden. En Vaclav Havel schreef recent:

“Hoop is niet hetzelfde als optimisme.
Evenmin de overtuiging
dat iets goed zal aflopen.
Wel de zekerheid dat iets zinvol is
ongeacht de afloop,
het resultaat.”

bevrijdingskerk‘Hoop’ is het thema voor een inspirerende avond op dinsdag 18 februari in de Bevrijdingskerk waarop we elkaar als christenen in Wageningen, horend bij verschillende geloofsgemeenschappen, ook na de week van gebed blijven ontmoeten en elkaar blijven inspireren.

In de kerkdienst in de week van gebed stonden we stil bij de woorden: “Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons” (Handelingen 28 vers 2). Paulus spreekt deze woorden uit als hij veilig aan land is na een gevaarlijke reis, die eindigt in een schikbreuk bij Malta. In Handelingen 27: 20 lezen we: ‘Dagenlang waren de zon noch de sterren te zien en bleef de storm in alle hevigheid woeden, zodat we ten slotte elke hoop op redding verloren.

Hoop

Ze verloren de hoop…     Wat is hoop? En zijn wij de hoop ook wel eens kwijt? Juist als het in het leven moeilijk is, als wij zelf ’schikbreuk leiden’, ons leven vastloopt op de zandbanken van het bestaan. Wat geeft ons hoop? Wat is de hoop waarover de Bijbel spreekt?

Tijdens de avond staan we stil bij deze vragen, delen we ons geloof, onze hoop, ons verlangen en onze twijfel. Het doel van de avond is om elkaar te inspireren, te bemoedigen en te leren kennen.

Wees welkom op dinsdag 18 februari in de Bevrijdingskerk om 20.00 uur. Gespreksleiders zijn Marjolein Hekman (predikant in opleiding) en ds. Erica Hoebe – de Waard.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s