KerkNet onderweg

Via de elektronische nieuwsbrief KerkNet onderweg wordt ieder die dat wil regelmatig op de hoogte gehouden van  zaken die binnen KerkNet spelen en over andere interkerkelijke activiteiten in Wageningen. U kunt u abonneren op deze nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar het redactieadres.

In de laatste editie van KerkNet onderweg vindt u onder andere de volgende berichten:

Te gast bij de Hersteld Apostolische Zendingkerk
Op donderdag 21 maart was de vergadering van Sleutelfiguren van Kerknet te gast bij de Hersteld Apostolische Zendingkerk aan de Churchillweg. Lees verder….

Interkerkelijk bezoek uit Estland
Als onderdeel van een 5-daagse reis naar Nederland doet een groep van 32 christenen uit Estland donderdag 11 april en vrijdag 12 april Wageningen aan. Het gaat om christenen afkomstig uit verschillende kerken die wonen op het Estse eiland Hiiumaa. Lees verder….

Nieuwe sleutelfiguren in KerkNet
In de vergadering van sleutelfiguren van KerkNet van donderdag 21 maart waren met Werner Hendrickx, Els Koek en Albert Heller drie mensen aanwezig die hun kerkgenootschap voor het eerst vertegenwoordigden. Lees verder…..

Interkerkelijke Herdenkingsviering ingebed in programma van 4 mei
De interkerkelijke Herdenkingsviering op zaterdag 4 mei vindt dit jaar plaats in de Johannes de Doperkerk aan de Bergstraat. Met de gemeente Wageningen is afgestemd dat de viering om 18.30 plaats vindt. Lees verder….

Vastenexpositie in de Johannes de Doperkerk
In de Johannes de Doper en Verrijzenis des Heren kerk in Wageningen wordt tijdens de veertigdagentijd een kunstexpositie gehouden. Dit jaar is Myriam Hazelzet uit Renkum uitgenodigd om te exposeren. Lees verder……

ISOFA informeert over schuldhulp
Op woensdagavond 3 april organiseerde de Interkerkelijke stichting tot ondersteuning bij financiële administratie ISOFA  een inloop- en informatieavond in de bblthk. Lees verder…..

Beddenrijders gezocht voor kerkdiensten in ziekenhuis Gelderse Vallei
In ziekenhuis Gelderse Vallei is een team van vrijwilligers actief dat het voor patiënten mogelijk maakt om op zondag de kerkdienst in het ziekenhuis bij te wonen. Dat team kan uitbreiding gebruiken. Lees verder….

Happietaria zamelt geld in voor International Justice Mission
Op zaterdag 30 maart is voor de 10e keer Happietaria Wageningen geopend. Happietaria is een project van hulporganisatie Tear waarbij een pop-up restaurant wordt opgezet om geld op te halen voor een goed doel. Lees verder….

Aandacht voor kerken die onderdak zoeken
In de vergadering van sleutelfiguren van KerkNet is het afgelopen jaar een aantal malen over de beschikbaarheid van gebouwen voor geloofsgemeenschappen gesproken. Lees verder….

Spiegelingen onderweg naar Pasen
Leden van de Arboretumkerk – Vrijzinnig op weg, de Protestantse gemeente, de Student Chaplaincy en de rooms katholieke gemeenschap in Wageningen stellen jaarlijks een Veertigdagenkalender samen voor de periode op weg naar Pasen. Lees verder….

Week van Gebed 2019 en eenheid geëvalueerd
Van zondag 20 tot en met zaterdag 26 januari vond de Week van gebed en eenheid plaats. In deze week vonden er ook in Wageningen een aantal interkerkelijke activiteiten plaats. De groep die bij de voorbereidingen betrokken was heeft na afloop de week geëvalueerd. Lees verder…..