KerkNet onderweg

Via de elektronische nieuwsbrief KerkNet onderweg wordt ieder die dat wil regelmatig op de hoogte gehouden van  zaken die binnen KerkNet spelen en over andere interkerkelijke activiteiten in Wageningen. U kunt u abonneren op deze nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar het redactieadres.

In de laatste editie van KerkNet onderweg vindt u onder andere de volgende berichten:

Week van gebed start met interkerkelijke viering
Van zondag 19 januari tot en met zaterdag 26 januari bidden christenen in de gehele wereld voor Eenheid. In Wageningen wordt op zondag 19 januari om 15.00 uur deze Week van Gebed voor de Eenheid ingeluid met een interkerkelijke startviering in de Johannes de Doperkerk. Lees verder….

Voorstelling ‘Dé reis van je leven’ in de Bevrijdingskerk
Voor alle kinderen van de basisscholen is er parallel aan de interkerkelijke viering van zondag 19 januari een gratis voorstelling in de Bevrijdingskerk. Deze voorstelling ‘Dé reis van je leven’ wordt verzorgd door de theatergroep ‘Poppen en Meer’ van Carla en Eric Vis. Lees verder….

Reeks bijzondere samenkomsten tijdens Week van gebed
Van 19 tot en met 26 januari houden Wageningse kerken de Week van gebed. Deze week wordt gehouden om te bidden voor eenheid. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de verschillende samenkomsten. Lees verder….

Nieuwe Alpha-cursus van start
Ook in 2020 wordt vanuit de Nederlands Gereformeerde Kerk weer een nieuwe Alpha-cursus gestart. De startavond is op dinsdag 21 januari vanaf 20.00 uur in De Wagenburcht aan de Kastanjelaan 2. Lees verder…..

Klusdagen Woonwerkplaats De Kleine Wereld
Verschillende kerken ondersteunen de stichting Woonwerkplaats De Kleine Wereld die een kleuterschool in de Nude verbouwt samen met statushouders, die er eventueel later samen met hun familie kunnen gaan wonen. Om de oplevering in april 2020 mogelijk te maken, worden 4 klusdagen georganiseerd waarvoor hulp welkom is. Lees verder….

Pelgrimage naar Coventry
Van 29 oktober tot 1 november 2019 hebben 7 mensen die regelmatig aan het Wageningse Coventry gebed deelnemen deelgenomen aan de halfjaarlijkse Cross of Nails pelgrimage naar Coventry Cathedral. Lees verder……

Litanie van vrede en verzoening
Een gebed vrij vertaald naar het gebed van Coventry. Lees verder…..

Rapport Onderzoek Armoede in Nederland
Op vrijdag 8 november presenteerde het knooppunt Kerken en Armoede samen met de Raad van Kerken het onderzoeksrapport ‘Armoede in Nederland 2019’. Lees verder….

Geloven voorbij Grenzen
Op 23 november hield de projectgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken een werkdag in de Bergkerk in Amersfoort. Op deze dag heeft de projectgroep ook een nieuwe uitgave gepresenteerd, met als titel ‘Geloven voorbij grenzen. Lees verder….

PGteW verslaat Salem bij de Veluweloop
Twee kerkenteams hebben het aangedurfd deel te nemen aan de 38e Veluweloop op 12 oktober, De mooiste hardloopestafette van Nederland, bijna helemaal door de natuur. Het team van de protestantse Gemeente bleek sneller dan het jeugdige Salem-team. Lees verder….

Youchooze-jongeren op reis in de eigen stad
In de zomer van 2019 gingen de leden van de interkerkelijke jongerengroep YouChooze op reis in hun eigen stad. Ze deden binnen Wageningen allerlei vrijwilligerswerk. Lees verder….

Gesprekshandleidingen Groen geloven
Op 5 oktober vond in Zwolle het duurzaamheidsevenement Groen Geloven plaats. Bij de toespraken van Reinier van den Berg, Trees van Montfoort en Nick Kroon is een gesprekshandleiding gemaakt zodat je met je kerk, kring of vriendengroep een thema-avond of gespreksmoment kunt houden over Groen Geloven. Lees verder…..