KerkNet onderweg

Via de elektronische nieuwsbrief KerkNet onderweg wordt ieder die dat wil regelmatig op de hoogte gehouden van  zaken die binnen KerkNet spelen en over andere interkerkelijke activiteiten in Wageningen. U kunt u abonneren op deze nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar het redactieadres.

In de laatste editie van KerkNet onderweg vindt u onder andere de volgende berichten:

Seizoenafsluiting KerkNet op vrijdag 21 juni
Vrijdagavond 21 juni vindt vanaf 19.30 uur in de Tuinzaal van de Arboretumkerk de seizoensluiting van KerkNet Wageningen plaats. Het thema is ‘Diaconie in de participatiesamenleving’. Lees verder….

Veranderingen binnen de vergadering van sleutelfiguren
De vergadering van sleutelfiguren van KerkNet zal in de eerstvolgende bijeenkomst enkele wijzigingen ondergaan. Dirk Visser vervangt Jaap Ketelaar namens De Ontmoeting en Gerbert Kets draagt het stokje binnen Amazing Grace Parish over aan Jelco Joustra. Lees verder….

Contactmomenten met nieuwe studenten
Tijdens de Algemene Introductiedagen voor nieuwe Wageningse studenten die van 16 tot en met 21 augustus plaatsvinden is er op zondag 18 augustus een  viering op de campus in het programma opgenomen. Daarnaast is er woensdag 21 augustus een informatiemarkt waar ook kerken zich kunnen presenteren. Lees verder…..

Zorg van kerken over beschikbaarheid gebouwen geagendeerd
In de vergadering van sleutelfiguren van KerkNet is het afgelopen jaar een aantal malen over de beschikbaarheid van kerkgebouwen gesproken. Dat heeft geresulteerd in een notitie aan de gemeente Wageningen. Lees verder….

Giften voor Vakantiegeld Delen zijn welkom
De werkgroep Vakantiegeld delen werft fondsen onder kerkleden om mensen die dat zelf niet kunnen bekostigen een vorm van ontspanning aan te bieden. Giften zijn welkom. Lees verder……

Restauratie van de Grote Kerk
De Grote Kerk op de Markt ondergaat momenteel een grote renovatie. De werkzaamheden duren tot ver in 2020. Het betekent dat de Vredehorst op zondag nog intensiever wordt benut. Lees verder…..

Veel waardering voor viering op 4 mei
Op zaterdagavond 4 mei vond voorafgaand aan de Stille Tocht vanwege Dodenherdenking een interkerkelijke viering plaats. Voor het eerst was de viering mooi geïntegreerd in het totale programma van 4 mei in Wageningen. Lees verder….

Bezoek van Estse christenen aan Wageningse kerken
Als onderdeel van een 5-daagse reis naar Nederland deed een groep van circa 32 christenen uit Estland donderdag 11 april en vrijdag 12 april Wageningen aan. Zowel de Esten als veel betrokken Wageningers waren diep geraakt door het bezoek. Lees verder….

Bijzondere retraite over ‘Recht en rechtvaardigheid’ in Hongarije
‘Recht voor ogen’ was dit jaar het motto van de gebedsweek voor de eenheid van christenen. Dit inspireerde de interkerkelijke werkgroep in Wageningen en het Hongaarse Gödöllö om zich verder te verdiepen in het thema ‘recht en rechtvaardigheid’. Lees verder….

Inloopcentrum Markt 17 zoekt nieuwe vrijwilligers
Coördinator Jaap de Graaff zoekt met name gastvrouwen en gastheren die op vrijdagmiddag beschikbaar zijn. En voor dinsdagen en vrijdagen is er ook ruimte voor nieuwe kookvrijwilligers. Daarnaast zoekt Markt 17 iemand die het leuk vind om regelmatig boodschappen te doen. Lees verder….

Kerkproeverij op 28 en 29 september
In het weekend van 28 en 29 september vindt In Nederland de 3e editie van Kerkproeverij plaats. Honderden parochies, gemeentes en geloofsgemeenschappen in het hele land zullen dan nieuwe bezoekers verwelkomen en gastvrij ontvangen in hun kerken. Lees verder…..

GroeneKerkendag op 5 oktober in Zwolle
Op zaterdag 5 oktober vindt in het Dominicanenklooster in Zwolle de landelijke GroeneKerkendag plaats. Het thema is ‘Groen Geloven’. Lees verder…..